Hoppa till huvudinnehåll

Ordföranderapport maj-juni

Johan semester

””Sommarjobbarna” har börjat anlända och introduktion och information körs i princip varje måndag. Hoppas lyckas värva dem alla till Pappers och ni som tar emot dem på avdelningarna får gärna hjälpa till att ”värva” dem via www.pappers.se/medlem/bli-medlem eller hänvisa dem till expeditionen.”

Så skrev jag i min förra rapport och introduktionen på måndagar har pågått sedan 29/4 fram tills nu. Under dessa dagar har jag varit med en timme och informerat om Pappers och vårt arbete, vilka förmåner som ingår i medlemskapet och varför man ska bli medlem. Det är både roligt och intressant att få möta våra nya kollegor.

I andra halvan av maj hade vi vårt andra distriktsmöte för året i Pappers. Mötet var förlagt i Bålsta strax innan vårt förbundsårsmöte. Vid distriktsmötet gjordes omval på Andreas Eldsand (från vår avdelning) till Pappers Organisations- och Studiekommitté, POSK och Margareta Hamrin (från avdelning 14 i Strömsbruk) valdes in i Pappers Arbetsmiljö-KOMmitté, AKOM.

Vid förbundsårsmötet behandlades motioner och bland andra en från vår avdelning som handlade om höjd övertidsersättning natten mot storhelg. Elina Foander som debuterade vid förbundsmötet fick rivstarta i talarstolen för att försvara vår motion. Tyvärr räckte det inte hela vägen då den röstades ned med siffrorna 21-19.

I slutet av maj reste jag till Hamburg med koncernstyrelsen för ordinarie styrelsemöte, studiebesök hos kund samt en massa olika föredrag om utsikter för de olika segmenten i branschen. Mycket intressant och lärorikt men jobbigt att hänga med i detaljerna i det engelska språket från morgon till kväll.

Innan månadsskiftet hann jag också i rollen som förbundsstyrelseledamot med att besöka Frövi, Rockhammar och Oppboga. Tre Pappersavdelningar med helt olika vardag och förutsättningar inom några mils radie i Örebro län. Att få möjligheten att besöka olika arbetsplatser/avdelningar inom branschen/förbundet är inte bara nyttigt i rollen inom förbundstyrelsen utan någon jag tar med mig i det fackliga arbetet i vardagen och avdelningen.

Den 5/6 hade vi sommaravslutning med våra förtroendevalda och hade bjudit in alla unga och nyanställda i företaget. Tyvärr var det inte många av dem som hade möjlighet att delta.

På kvällen arrangerade vi en AW med musikquiz på folkan och bjöd in allmänheten. Kvällen uppskattades av dem som var där och nu är frågan om vi ska fortsätta med denna aktivitet regelbundet framöver.

För tre veckor sedan fick jag för första gången delta på styrelsemötet för Iggesunds Sociala fond. Det var intressant och ett mycket positivt laddat uppdrag då det i huvudsak handlar om att besluta om bidrag till det lokala föreningslivet. Under mötet beviljades bidrag i storleksordningen totalt 3-4 miljoner kronor till flera olika föreningar.

I slutet av månaden var jag tre dagar i Bommersvik på utbildning med förbundsstyrelsen. Det var den sista delen av en treårig utbildning som vi gått tillsammans för att fungera som en bättre styrelse kan man sammanfatta det. Hursomhelst mycket nyttiga och intressanta dagar.

Nu blir det semester för mig och jag hoppas att även du får tillräckligt med tid att ladda batterierna med några avkopplande aktiviteter i sommar inför den mörka hösten och vintern!

 

Kom ihåg att det är tillsammans vi är starka!