Hoppa till huvudinnehåll

Skyddsombudets dag onsdag!

SKYDDSOMBUDETS DAG!

avd15_skyddsombud3.png

Bild
Skyddsombud

I oktober varje år (vecka 43) arrangeras EUs arbetsmiljövecka, som är en höjdpunkt för olika tema-kampanjer EU-OSHA driver för att främja ett hälsosamt arbetsliv. 2023-års EU-kampanj handlar om digitala arbetssätt. Årets kampanj inleder en treårig kampanjperiod som har den övergripande rubriken "Friska arbetsplatser i ett digitalt arbetsliv".

Den 27 oktober klockan 10.00 livesänds ett webbinarium som tar upp hur arbetsmiljön påverkas av digitala arbetssätt och innehåller en mix mellan information, reflektion och inspiration.

Vill du se webbinariet kan du anmäla dig här:

Friska arbetsplatser i ett digitalt arbetsliv

Skyddsombuden har en unik roll på arbetsplatsen och för att uppmärksamma deras viktiga uppdrag firas Skyddsombudens dag som infaller varje onsdag under arbetsmiljöveckan.

I år sammanfaller skyddsombudets dag dessutom med pågående revisionsstopp i Iggesund. Det innebär extra mycket fokus på arbetsmiljön och skyddsombuden är med och går flera skyddsonder varje dag, i syfte att fånga upp brister och hjälpa till att förebygga skador och olycksfall.

Alla som arbetar under onsdag kommer att bjudas på tårta för att fira skyddsombudens dag. Så passa på att fika med ett skyddsombud och prata arbetsmiljö och ge lie uppmuntran. Har du tid får du gärna hänga med på någon av de planerade skyddsronderna!

Hälsningar

Pappers avd 15