Hoppa till huvudinnehåll

Ordföranderapport juni

Hej kamrater

I juni så blev vi ju klar med lönerevisionen med företaget, men även på Cargotec och Recore som vi har avtal och medlemmar hos.
I och med att avtalet blev klart så hade vi ett extra avdelningsmöte på Folkan i Iggesund för information och funderingar kring avtalet.

Det är fortfarande facklig information för sommarjobbare som börjar eftersom på fabriken. De sista kommer idag 3 juli.

Styrelsen hade ett styrelsemöte där vi b.la. diskuterade förhandlingar, organisationsgrader och öppettider i sommar på expen( se separat info)

Vi har haft ett möte kring vikarielistan som vi håller på att uppdatera med företaget, vilken är viktig, så att vi ser när behov startar och slutar, och hur länge vikariaten pågått.

På Ankarmon hade vi sommaravslutning med de förtroendevalda. Vi hade bjudit in Emmy Blom från Kvinnojouren som föreläste om hur mäns våld mot kvinnor påverkar arbetet. HR chef Magdalena Lindström Eriksson och HR specialist Marie Jonsnäs var även de inbjudna till föreläsningen. En genomgång av semesterregler och brännboll hann vi också med.

Att arbeta på ett annat avtalsområde diskuterade vi också vidare om, vi träffar företaget efter sommaren och för att knyta ihop säcken.

Till sist så fick vi en genomgång av Nellbeck om marknadsläget och kostnadsbesparingar på Iggesund ( se Connect )

KOM IHÅG ATT KOMMA HEM HEL OCH REN

Ta hand om sommarjobbarna

Trevlig sommar

Ordförande
Christer Johansson