Hoppa till huvudinnehåll

Ordföranderapport Maj

Hej Kamrater

1:a maj så var vi sedvanligt och demonstrerade i Hudiksvall, och vårt budskap i år var FÖR ETT RÄTTVIST SAMHÄLLE slopa karensen, höj A-kassan, höj pensionerna.


Det var många resor till huvudstaden under månaden till b.la. Mbr-k (Medbestämmanderådet i koncernen) Kbk (KoncernBranchKommittén) Sirius  ( samverkansforum mellan skogsindustrierna och pappers) och Förbundsårsmötet.

På hemmaplan så var det fortsatta löneförhandlingar som vi nu är klara med (se Hemsidan) och flera Bva-värderingar för Ebh.
Övriga förhandlingar var Driftledare dag på Km och Cellulosa och förändring i befattningsbeskrivning på Ebh.

Det var även BU (Beredningsutskott) i fonder och stiftelser inför ordinarie styrelsemöten.

Vi träffade våra fackliga kompisar från GS, Transport och LO/Facken för planeringen av vår fackliga dag som vi hade 7/6. Ca 100 besökare kom och fick facklig information och det bjöds även på hamburgare (mycket uppskattat).

Vi fick även besök av Holmens styrelse. Styrelsen började med att besöka Strömsbruk och sedan kraftstationerna i Iggesundsån och sedan bruket och sågen under de två dagarna besöket varade. Styrelsen uppskattade verkligen besöket.

Vi har nu som tidigare år, fått ett stort antal med sommarjobbare, som fått facklig information och rundvandring på fabriken.
Hoppas att ni tar väl hand om dem på era arbetsplatser och ser till att de trivs.

Trevlig sommar på er, sköt om er!

KOM IHÅG
VI KOMMER HEM HEL OCH REN

Ordförande
Christer Johansson