Hoppa till huvudinnehåll

Inledande turordningsförhandlingar

Hej kamrater!

Idag hade vi första mötet där vi diskuterade hur turordningsförhandlingarna ska gå till. Facken kommer att dela upp sig i olika turordningskretsar. Avd 15 kommer förhandla turordning för de som tillhör kollektivet och arbetar vid Iggesunds bruk.

Vi idag bokat in följande tillfällen då vi kommer att sitta ner med detta tillsammans med företaget. Ons 8/11, mån 13/11 och ons 15/11. Vi har just nu ingen uppfattning om det kommer att räcka med dessa tider eller om vi kommer behöva fortsätta vid fler tillfällen.

Imorgon fredag så kommer företaget att skicka över en lista till pappers där man sammanställt info om antalet anställningsdagar respektive person har som tillhör vår turordningskrets.

Vi har alltså ännu inte fått se någon sammanställning eller förslag över antalet personer som kan komma att bli uppsagda.

Pappers första steg innan första förhandlingstillfället är att hjälpa till med att säkerställa, att de personer som ska vara med på listan och att antalet anställningsdagar för dessa individer stämmer. Infon om hur många anställningsdagar man har hämtas från HR+ och man kan själv gå in där och kolla om det verkar stämma. Detta kan vara extra viktigt att kontrollera om man tidigare arbetat på ett annat arbetsställe inom Holmen. Ser man att antalet anställningsdagar inte verkar stämma så ska man kontakta HR-avdelningen.

avd15_HR plus.jpg

Bild
HR plus anställningsperioder

OBS! Klicka på filen för att se bilden i större format!

Hälsningar

Förhandlingskommittén, som består av Ordf, vice Ordf och MBL-ansvariga för varje avdelning.