Hoppa till huvudinnehåll

Lag-och Avtalskurs

Den här kursen är för dig som har ett förtroendeuppdrag och som tidigare har gått Pappers förbundskurs. 

Syftet med kursen är att du ska bli tryggare i din roll som förtroendevald. Du ska lära dig att reagera när något inte står rätt till och förstå när det är läge att agera. Du ska känna till vad de arbetsrättsliga lagarna har för innebörd och hur vi kan använda dem.

Efter avslutad kurs ska du veta vilka verktyg du som förtroendevald har och hur du kan använda dem. Du ska känna till skillnaderna mellan kollektivavtal och lagstiftning, mellan centrala och lokala avtal, och kunna förklara vad som är intressetvist och rättstvist. Målet är inte att kunna allt utan att du ska veta var och hur du kan söka svar.

Målgrupp: Förtroendevalda i Pappers

Förkunskaper: Förbundskurs eller motsvarande.

Ledighet och ersättning: Deltagarna söker ledighet i enlighet med 6 § FML. Deltagarna söker ledighet i enlighet med 6 § förtroendemannalagen/ studieledighetslagen (den som inte är förtroendevald). Förbundet står för resor, kost och logi. Förlorad arbetsförtjänst betalas av arbetsgivaren i enlighet med 7 § förtroendemannalagen.

Resor: Resor hemifrån t/r till kursgård, som registrerats vid anmälan, meddelas av vår resebyrå REX-Travel, till den mejladress angiven vid kursansökan och biljetter kommer i god tid innan kursstart.

Anmäl dig HÄR 

Datum

-

Sista anmälningsdag

17 mars 2023

Plats

Runö Möte och Events Åkersberga

QR-kod