Hoppa till huvudinnehåll

Så här började det

ung2020-team2.jpg

Bild

Det började som en idé om att unga i Pappers måste få större inflytande. Det var starten till Pappers – och hela fackföreningsrörelsens – största ungdomssatsning någonsin! UNG2020 är ett projekt som startades av ungdomar, för ungdomar, som tyckte att nu jävlar är det dags att vi får synas.

Hösten 2017 träffades fem ungdomsansvariga tillsammans med förundsordförande Pontus Gergsson och 2:a vice ordförande P-A Pettersson för första gången för att dra igång planerna för Pappers ungdomssatsning. Då påbörjades planeringen av ett event för unga i samband med att Pappers skulle fira 100 år den första oktober 2020. Projektgruppen har sedan dess ofta jobbat långt in på nätterna för att fila på alla smått galna idéer vi fått. Vårt mål har varit tydligt hela tiden: vi ska så ett frö av fackligt intresse hos varje ung medlem i Pappers. Ett frö som ska få förutsättingar att växa sig större och föra förbundet framåt. 

Våren 2018 tog den dåvarande förbundsstyrelsen beslutet om att projektet UNG2020 skulle genomföras. Man slog fast att Pappers ska var ett eget förbund i minst 40 år till, och vår ungsatsning är ett viktigt steg för att nå den målsättningen.