Hoppa till huvudinnehåll

staty.jpg

Image
Staty

Pappers kulturstipendium

Kulturstipendium för medlemmar

Varje år delar Pappers ut ett kulturstipendium för att stimulera medlemmarnas kulturyttringar. Alla medlemmar kan nomineras till stipendiet, via sin avdelning. För att få det behöver man aktivt syssla med, eller skapa, någon form av kultur som exempelvis lyrik, musik, måleri eller annat konsthantverk.

Pappers kulturstipendium

En redan etablerad kulturperson som i sitt kulturarbete på något sätt har koppling till Pappers och/eller pappersindustrin kan nomineras till Pappers kulturstipendium. Kulturkommittén ser gärna att ni nominerar kulturellt verksamma personer som inte är medlemmar, men som på olika sätt kan knytas till förbundets verksamhetsområde eller arbetarrörelsen, se blankett.

Mottagare av stipendierna, som utses av kulturkommittén, erhåller en prissumma samt statyetten Cellulosarbetaren av Per Nilsson-Öst.

Ansökan om Pappers kulturbidrag

Kulturbidraget ges till avdelningar i Pappers för att i första hand stimulera skapande kulturaktiviteter bland medlemmarna. Bidraget utbetalas efter genomförd aktivitet.

Ansökan

Nomineringar och ansökningar ska vara kulturkommittén tillhanda senast den 11/09 2023. Frågor och nomineringar mejlas till Conny Nilsson, conny.nilsson@pappers.se