Förhandlare i Pappers - gamla FIP 3

Förhandlare i Pappers är förbundets fördjupningskurs i lag- och avtalsfrågor. På denna utbildning får du fördjupad förståelse och kunskap om de arbetsmarknadslagar och avtal som reglerar massa- och pappersindustrins verksamhet.

Kursen ”Förhandlare i Pappers” kommer ge dig fördjupade kunskaper och verktyg för dig i ditt uppdrag som förhandlare. Efter att du gått kursen ska du som förhandlare kunna bevaka och stödja förtroendevalda och medlemmar i olika lag och avtalsfrågor. För att du ska lyckas med det och ditt uppdrag medverkar LO-TCO Rättsskydd för att fördjupa dina kunskaper inom det arbetsrättsliga området. På kursen kommer även förbundets förhandlare gå igenom aktuella förhandlingsfrågor och resultat från massa- och papperssektorn, vilket kommer ytterligare hjälpa dig i ditt arbete som förhandlare i Pappers.

På kursen förhandlare i Pappers fördjupar vi oss inom följande områden: Pappers kollektivavtal, allmänna anställningsvillkor, avtalet om samverkan och förslagsverksamhet, LAS, MBL, studieledighetslagen, semesterlagen.

Förkunskaper

Förbundskursen eller FIP 1 och lag- och avtalskurs eller FIP 2 och ett par års förhandlingserfarenhet.

Målgrupp

Styrelseledamöter med förhandlingsansvar, avdelningsordföranden, SHSO.

Datum

19 september 201623 september 2016

Sista anmälningsdag

10 augusti 2016

Plats

Rönneberg

Bilagor

Kurs-och konferensanmälan (pdf, 171 KB)

Letar du efter någon av Pappers 55 avdelningar?

  Visa karta   Visa lista