Hoppa till huvudinnehåll

Arbetsmiljökurs 1 – Skyddsombudsrollen

Syftet med kursen är att du ska förstå vad rollen som skyddsombud innebär och få en klar bild över dina rättigheter och skyldigheter. Målet är att du ska bli tryggare i din roll och känna till vad som förväntas av dig i ditt uppdrag. Du ska också veta var du kan hitta svar på frågor och vem du ska vända dig till om du behöver stöd. Förkunskaper: BAM - Bättre Arbetsmiljö.

Datum

-

Sista anmälningsdag

9 augusti 2024

Plats

Runö Möten & Events, Åkersberga

Förtroendeuppdrag

Kursen kräver att du har ett aktivt förtroendeuppdrag inom Pappers.

Visa förtroendeuppdrag

Huvudskyddsombud (Sektion)
Huvudskyddsombud (Avdelning)
Ordförande (Förbund)
Ordförande (Sektion)
Ordförande (Avdelning)
Ordförande sektion (Avdelning)
Samordnande Huvudskyddsombud (Sektion)
Samordnande Huvudskyddsombud (Avdelning)
Skyddsombud/Kontaktombud (Sektion)
Skyddsombud/Kontaktombud (Avdelning)

Ersättning

Du har rätt till betald ledighet för kursen. Det innebär att du inte får något avdrag på din lön för de dagar du är på kursen. Du söker inte ersättning från Pappers utan det är arbetsgivaren som står för din lön under kursen.

Om du är på kurs under lediga dagar, prata med din avdelning om vad som gäller hos er.

Pappers står för resan till kurs. Har du behövt göra utlägg för resan söker du ersättning på Mina Sidor. Gå till registrera reseräkning i menyn.

Reseinformation

Resor till kurs samordnas av Rex-travel. Du ansvarar för att boka din resa via dem. Ring 08-652 00 00 eller mejla boka@rextravel.se. Ange kostnadsställe 834.
Pappers har en rese- och miljöpolicy att upprätthålla. Det är främst 2:a klass tågbiljetter som gäller men i den mån man bor längre bort kan flyg förekomma. Att ta egen bil är inte tillåtet. Undantag kan godkännas till exempel vid samåkning, kontakta Rex-travel.
Om du måste resa hemifrån tidigare än 06:00 får man logi dagen innan för att kunna komma i tid till kursstart. Biljetterna är inte ombokningsbara. Frågor gällande din resa och om du får/kan komma dagen innan, svarar REX-travel på. Resan bokar du först när du fått status definitiv.


Avbokning

Återbud lämnas snarast så att platsen kan ges till någon annan. Så länge din bokning har status preliminär kan du avboka själv via Mina Sidor.

Vid sen avbokning, när din bokning har status definitiv, debiteras din avdelning en avgift. Mejla till: kurs@pappers.se

Att tänka på

Pappers har beslutat om en värdegrund som du behöver följa när du är på kurs arrangerad av förbundet. Pappers står upp för allas lika värde oavsett kön, etnicitet, sexuell läggning eller religion.

Pappers bjuder aldrig på alkohol. Alkoholförtäring är tillåten men med måtta så att du kommer i tid och deltar aktivt på alla träffar.


QR-kod