Hoppa till huvudinnehåll

Hallå där Emma, deltagare på Pappers förbundskurs!

emma_ortviken_711x474.jpg

Bild
Emma ortviken

Emma Valter från Ortviken är en av 22 kursdeltagare som går på förbundskursen. Kursen pågår i fem dagar och riktar sig till nyvalda förtroendevalda.

Hur hamnade du på förbundskursen?

Ortviken genomgår stora förändringar när bruket nu går från att producera tryckpapper till massa i stället. I det skiftet så försvann stora delar av den gamla styrelsen. Så under förra året var det många fackliga uppdrag som behövdes fyllas och här är jag nu. Jag har jobbat på Ortviken i 15 år men mycket av det fackliga är nytt för mig. Jag har nu fått flera fackliga uppdrag; förutom att jag sitter i avdelningsstyrelsen så är jag också ung-ansvarig och AHSO (arbetsplatsens huvudskyddsombud). Det känns väldigt spännande och roligt att få gå på kurs och lära mig mer.

Vad handlar kursen om?

Oj, väldigt många olika saker. Vi har gått igenom allt från hur en förhandling går till; demokrati; värderingar; stadgar och mycket mer. Kursen har gett mig en bra helhetsbild för hur allting hänger ihop. Jag tycker också att det har varit väldigt kul att utbyta erfarenheter med de andra deltagarna, vi har mycket gemensamt. En av dagarna var även Pontus (förbundsordförande) här - han var väldigt inspirerande att lyssna på.

Vad tar du med dig hem?

Det mesta tror jag. Vi är en ny styrelse som ska bygga upp en helt ny organisation. Jag kommer ha bättre koll på rättigheter, skyldigheter och hur allt hänger ihop. Snart börjar vi förhandla också och då känns det tryggt att ha lite mer koll. Jag känner mig supernöjd med kursen.