Hoppa till huvudinnehåll

Pappers gör skillnad - En bra julklapp

Aktuellt 20 december 2022

Anton och några av hans arbetskamrater, på ett pappersbruk i Mellansverige, fick två veckor innan jul veta att det var problem med schemat för natten innan julafton. Ledigheten som de hade ansökt om hade dragits in.

Vissa hade ansökt om ledigt så tidigt som ett år i förväg, men nu drogs all ledighet, förutom den lagstadgade, in för kvällsskiftet/nattskiftet den 23 december. Det skulle innebära att de som ansökt om ledighet inte skulle kunna fira jul i lugn och ro med sin familj utan att behöva sova bort halva julafton.

Anton och hans kamrater vände sig till Pappers. Förtroendevalda på avdelningen satte sig ner och gick igenom bemanningsbehovet med skiftchefen. Efter en del samtal redde de ut situationen, så att chefen kunde schemalägga arbetspasset och ledigheterna kunde beviljas.

Tack vare ett snabbt agerande av de förtroendevalda kunde man hitta en lösning på problemet och alla som önskat fick ledigt på julaftonsmorgon.  


“Pappers gör skillnad” är en serie korta berättelser där vi skriver om verkliga händelser ni medlemmar varit med om där Pappers har varit till hjälp. Medlemmarnas namn är anonymiserade men händelserna är verkliga.

Har du exempel på när Pappers har gjort skillnad? Hör av dig till forbundet(a)pappers.se