Hoppa till huvudinnehåll

Förbundsledningens julhälsning

Aktuellt 4 december 2015

Förbundskamrater

Med detta nummer av Dagens Arbete får du också förbundets medlemskalender. Samtidigt vill vi Pappers förbundsledning ta tillfället i akt och berätta lite om den situation vi just nu befinner oss i med den främlingsfientlighet och dagliga rasism som florerar runt om i vårt samhälle och på våra arbetsplatser.

Många är oroliga över utvecklingen i vårt land just nu. Men tillsammans kan vi klara detta. De senaste månaderna har massor av människor kommit till vårt land, flytt från krig och förtryck främst ifrån Syrien. Klarar vi detta att ta emot alla som flyr? Vad kommer att hända med vår välfärd? Vad händer med jobben? Klarar vi alla de ansträngningar som det för med sig? Svaret på denna frågan är JA, men det kommer att fodra att vi alla är solidariska och att alla försöker bidra i denna svåra stund.

Vi vet att det finns ett mycket främlingsfientligt parti, som sår och nu försöker skörda. Det partiet heter SD och under hösten har de lierat sig med arbetsgivarföreningen. De har förhandlat med Svenskt Näringsliv om bland annat vinsterna i välfärden. Pappers har sagt att vi ska ha en välfärd fri från vinster, men nu har SD bytt fot och stöttar de borgliga.

SD har röstat nej till att avskaffa FAS 3, röstat nej till nolltolerans emot dödsolyckor på jobbet, ja till skattesänkningar åt de som tjänar mest, nej till höjd A-kassa och nej till förbättrad sjukförsäkring. Skulle du kalla det arbetarvänligt? Det gör inte vi heller.

SD är inte ett parti som står på de arbetandes sida, utan det är ett parti som lierat sig med Svenskt Näringsliv och den övriga högern och driver frågor som kommer att göra det surt för oss Pappersarbetare.

Vi vill önska dig som är medlem i Pappers en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År

Matts Jutterström
Förbundsordförande

Mikael Lilja
1:vice Ordförande

Henry Heiniö
2:vice Ordförande