Hoppa till huvudinnehåll

Fackligt politiskt arbete

Aktuellt 4 oktober 2016

Det fackligt politiska arbetet ger resultat

Glädjande nyheter inom pappers facklig/politiska verksamhet!

Vår riksdagsman Peter Persson (pappersmedlem och Socialdemokrat), lämnade in en motion om att höja den maximala bruttovikten för lastbilar till 74 ton under den allmänna motionstiden.

Den socialdemokratiska utskottsgruppen i trafikutskottet ställde sig bakom motionen, vilket innebär att den går fram, som en socialdemokratisk utskottsmotion från den socialdemokratiska utskottsgruppen i riksdagens trafikutskott.

Det tyder på att den rödgröna regeringen kommer godkänna motionen, vilket skulle innebära att konkurrensneutraliteten mot finsk skogsindustri skulle förbättras, då de redan i tre år använt sig av den svenska uppfinningen att lastbilar kan ta 74 ton istället för 60 ton.

Som Peter skriver i motionen, kan man på så sätt med tre transporter ersätta fyra stycken enligt dagens begränsningar i vikt. Motion om höj maximala bruttovikten 

Detta är ett kanonbra exempel på hur politiken påverkar vår bransch och att när vi är aktiva och argumenterar får vår sak, så får vi också stöd för våra synpunkter. Det är också ett tydligt exempel på hur viktigt det är att vi inom förbundet bedriver facklig politiskt arbete, och lyckas värva medlemmar till politiska uppdrag. 

Det här är riktigt bra jobbat för vår bransch!