Hoppa till huvudinnehåll

Försäkringar

På Södra Cell Mörrum har vi kollektivavtal och med detta följer kollektiva försäkringar. Kollektiva försäkringar är solidariska, det innebär att det är fler personer som kan få skydd och att kostnaderna för försäkringar sänks. I förlängningen kan vi få bättre försäkringar till ett lägre pris. 

Arbetar man på en arbetsplats utan kollektivavtal missar man dessa försäkringar samt att det inte på automatik sätts av pengar till avtalspension. 

Det finns olika slags försäkringar, lagstadgade försäkringar, avtalsförsäkringar och medlemsförsäkringar.

Lagstadgade försäkringar:

Exempelvis socialförsäkring och allmän pension. De administreras av försäkringskassan och pensionsmyndigheten.

Avtalsförsäkringar:

Pappers och arbetsgivaren har träffat kollektivavtal, genom detta kollektivavtal har du ett antal försäkringar vid tex sjukdom, arbetsskada, arbetslöshet och dödsfall. Kollektivavtalet ger oss också rätt till avsättning för avtalspension (även kallad tjänstepension). Denna pension kommer i framtiden att utgöra en stor del av din pension, därför är det viktigt att du tänker på hur dessa pengar placeras, samt att du funderar på om du vill ha återbetalningsskydd på pengarna. För att få hjälp med tips och trix kring detta kontakta Marcus.

Läs mer om kollektivavtalade försäkringar på www.Avtalat.se

Medlemsförsäkringar

Som medlem i pappers är du försäkrad genom Folksam, därigenom har du tex. hemförsäkring, olycksfallsförsäkring, resklar, juristförsäkring samt inkomstförsäkring. För fullkomlig lista kan du logga in på Folksam med BankID.