Hoppa till huvudinnehåll

Nyhetsbrev Avd 158

Nu börjar slutet på året närma sig och vi ska summera upp vad som hänt sedan senaste nyhetsbrevet.

När avtalet skrevs på i våras så var en av delarna som inte fick en lösning, den sk. trappvandringen där vi ansåg att potten inte ska betala våra breddpoäng i lönesystemet. Frågan blev en principfråga både för företaget och oss.

Detta ledde till en central förhandling där vi fick rätt gällande breddpoäng och att det ska tas utanför den lokala potten, men då vi synade specialistpoängen så fick vi med oss delar av det också.

Förhandlingen var en framgång för oss och visar på det vi under många år har påtalat för företaget, att vi nådde fram nu har vi det nya centrala avtalet att tacka för.

Uppgörelsen kommer kanske inte att göra oss till någon raket i löneligan och är inte färdigförhandlad lokalt, men det täpper igen hål i systemet och kommer att ge en viss löneglidning.

Förhoppningsvis har det nya avtalet landat hos er nu, men vi vill försäkra oss om det genom att vi går ut 2 och 2 från styrelsen för att förankra och få med oss nya frågor.

Vi kommer att hålla medlemsmöte den 18/12 i CV:s matsal där ni också har chansen att få förtydligande runt avtalet, mötet börjar 15:35. Här kommer vi också att avhandla fyllnadsval, budget och verksamhetsplan för kommande år.

Många frågor har kommit runt den nya skrivningen gällande komp, i skrivande stund så har vi blivit kallad till en sittning just gällande uttagsdelen i kompskrivningen.

Utifrån det vi hört från er så kommer uttaget och intjänandet att förändras,
och det har väl företaget fått nys om nu.

Det vi tror att vi kan vänta oss är att dom kommer att sparka bakut när det gäller ledigheter främst under semestertider. För idag är det ju inga problem under andra delar av året. Det som är sagt från centralt håll är att personalbrist inte är giltigt skäl, men att tömma fabriken med den nya skrivelsen kommer inte heller att funka.

Vi kommer inte att acceptera något generellt kompstopp för sommaren,
utan varje fall ska behandlas individuellt.

Hela pappersindustrin är slimmad och den nya komp. överenskommelsen
kommer att belysa detta.

Under början av året kommer styrelsen att gå en styrelseutbildning.

Vi hade en gemensam utbildning för ett antal år sedan, men med en annan inriktning än denna. Bland annat jobbade vi fram en egen ungdomssatsning, innan UNG 2020. Vi jobbade också på hur vi skulle bli bättre på information, skanna in alla relevanta avtal mm

Vi upplever att vi gjort många framsteg, det finns alltid saker att förbättra men det dagliga kräver sitt också.

Den nya utbildning fokuserar mera på ansvaret som styrelseledamot och styrelse, vi kommer även att lära oss mera om mötesteknik.

En annan fråga som skapar irritation är hanteringen av medicin/läkarkvitton. Här jobbar vi på en lösning i egen regi på samma sätt som rehab och tandkassan. Tyvärr så har vissa frågor stannat upp sedan HR-Sandra slutade hos oss.

Under hösten har avdelningen fått en del till i utdelningen för våra aktier i PT (G27),
så vi har beslutat att ni ska få en återbäring i form av en fin julklapp.

Utdelningsdatumen är inte spikade än.

Den 23-24/11 kör vi våran egen medlemsutbildning igen, detta blir den fjärde i ordningen sedan vi startade om förra hösten. Hör av er om ni är sugna på att gå den framöver, finns inga nya datum ännu men borde bli 2 tillfällen under 2024.

I slutet av november får vi utfallet av medlemsundersökningen, att ni fyller i den är väldigt viktigt för våran utveckling framåt. Så tack till alla som tog sig tid.

// Styrelsen AVD 158