Hoppa till huvudinnehåll

Referat från avd. 143:s styrelsemöte 23/2 2024

Nu har löneförhandlingarna startat i Husum. Det är de återstående 2,8% på hela lönepotten som sedan ska fördelas förhoppningsvis enligt tidigare år där allt fördelas till alla. Planen är att det ska vara klart innan 1 april. Om det lyckas återstår att se.
 
En viktig händelse sker 9 juni nämligen val till EU. Då har vi möjlighet att påverka hur Europas framtid ska utformas. Det är alltid viktigt att rösta i demokratiska val, många i världen har inte rätt att rösta alls. Vi har bara haft allmän rösträtt i kite mer än hundra år i Sverige. Många tycker att det som händer i EU rör inte mig men sanningen är att allt som rör EU rör oss i lilla Husum. Jag kommer att använda mig av min demokratiska skyldighet att rösta och jag hoppas att alla kommer att göra likadant. Framför allt hoppas jag att vi kan mota högernationalister och facister från att bli fler. Än en gång GÅ OCH RÖSTA, det är en demokratisk skyldighet.
 
Ännu en påminnelse, medlemmar kan utan kostnad få hjälp med försäkringar hos sitt fackförbund, antingen via sin klubb eller avdelning. Ring och prata med din avdelning eller klubb inte med Insurello, de tar cirka 30% av eventuell ersättning i arvode för samma hjälp man får gratis hos fackförbunden.    
 
Vid pennan Per Jonsson