Hoppa till huvudinnehåll

Referat från avd. 143:s styrelsemöte 22/3 2024

Påminner om det som sker 9 juni nämligen val till EU. Då har vi möjlighet att påverka hur Europas framtid ska utformas. Det är alltid viktigt att rösta i demokratiska val, många i världen har inte rätt att rösta alls. Vi har bara haft allmän rösträtt i lite mer än hundra år i Sverige. Många tycker att det som händer i EU rör inte mig men sanningen är att allt som rör EU rör oss i lilla Husum. Jag kommer att använda mig av min demokratiska skyldighet att rösta och jag hoppas att alla kommer att göra likadant. Framför allt hoppas jag att vi kan mota högernationalister och fascister från att bli fler. Än en gång GÅ OCH RÖSTA, det är en demokratisk skyldighet.

Avdelning 143 har fattat ett beslut om att komplettera sjukförsäkringen vi har via Folksam med en kortare sjukförsäkring från dag 31 till dag 90. Premien kommer avdelningen stå för och nivån på beloppet är 6% av pbb, 3348kr. Försäkringen gäller aktivt arbetande medlemmar.

Vi har ett problem, Pappers är en stark förening men utåt syns vi knappt. Så vi behöver medlemmar som vill engagera sig i LO-facken i kommunen för att kunna för ut Pappers åsikter och vad vi vill åstadkomma tillsammans med övriga LO-förbund. Om det är något som du vill vara med på så kontakta nån ur styrelsen så kan vi berätta mer om uppdragen i LO-facken.

Vid pennan Per Jonsson