Hoppa till huvudinnehåll

Lokalavtalet - Förhandling pågår

De lokala avtalsförhandlingarna har pågått sedan början av april. Sedan slutet av april stod förhandlingarna still pga den chefsförändring som kommunicerades den 17 maj. Nu i fredags, den 24 maj var de igång igen.

Vi har bokade förhandlingsdatum 28/5, 31/5, 3/6, 4/6 och 14/6. Bortre gräns för förhandlingarna är 30/6 då de enligt de centrala överenskommelserna bör vara klara.

Årets förhandlingar kommer innebära att hela vårt lokalavtal kommer få ett nytt utseende för att kunna uppfylla kraven utifrån Lokalavtalsnormen i Riksavtalet. Det innebär ett stort arbete där varje skrivelse ska gås igenom och vi ska komma överens om de förändringar som behöver göras.

Det kommer även bli stora förändringar vad gäller lönesättningen. Från att ha haft nästan 50% med personliga löner utan faktiskt underlag på varför man har den lön man har, kommer det nu finnas en tydligare struktur för hur man som anställd ska kunna utvecklas inom arbetet, på vilket sätt detta ska ersättas och alla lönesätts på samma villkor. Strukturen är redan bestämd som tidigare kommunicerats, nu arbetar vi med att lönesätta systemet. Så för alla som undrar, Ja(!), vi kommer få en ny lönetrappa där du som individ kommer få betalt för det du tar på dig att lära dig och i takt med att du utvecklas så utvecklas också lönekuvertet.

Mvh

Ordförande avd 78