Hoppa till huvudinnehåll

Studier

Studier
Som medlem och förtroendevald i Pappers har du möjlighet att gå utbildningar så ta chansen!

Vi kommer nedan ge exempel på olika utbildningar som finns att söka samt beskriva hur du går till väga för att anmäla dig till en utbildning.

Här på studieutbuden från Pappers.se eller LO.se hittar du kurser främst för förtroendevalda. Du ansöker efter att ha fått klartecken från din lokala Pappersstyrelse.

Här hos ABF, eller liknande bildningsförbund (som Medborgarskolan Örebro), finns utbud i både fackliga medlemsutbildningar och studiecirklar för olika fritidsintressen. Som medlem i Pappers avdelning 43 kan du ansöka om bidrag för 100% av deltagaravgiften, dock max 1500kr.

Du ansöker om ersättning genom att fylla i blanketten: Ersättning för fritidsstudie Glöm inte att bifoga kvitto!

För fackliga medlemsutbildningar önskar vi att du får klartecken från din lokala Pappersstyrelse men gällande studiecirklar står det dig fritt att planera.

Exempel på populära kurser:
B96 - Utökat B-körkort
Nybörjarkurs Aktiekunskap


Har du frågor och funderingar eller önskar hjälp med något i studieväg så tveka inte att kontakta oss i avdelningens studiekommitté. Pappers Avdelning 43s studiekommitté utgörs av studieorganisatör Fredrik Hedkvist och Studiekommittén Magnus Söder, Patrik Borgström, Pär Frankesson och Jonas Pettersson. Kontakta oss gärna via mail:

Fredrik.Hedkvist@billerud.com
Patrik.Borgstrom@billerud.com
Par.Frankesson@billerud.comWebbutbildningar
Testa gärna Arbetsmiljöverkets webbutbildning. Ett lite enklare och roligare sätt att sätta sig in i olika ämnen. Du kan till exempel testa vår prisbelönta utbildning i systematiskt arbetsmiljöarbete. Lär dig att bedöma och åtgärda risker på jobbet i utbildningen om riskbedömning.

FackligPolitisk ordlista
Ordlistan innehåller förklaringar, bilder och ljudfiler till vanliga ord, termer och begrepp från den fackliga och politiska världen, sorterade i bokstavsordning

FML - Förtroendemannalagen riktar sig främst till dig som är förtroendevald i facket.

Nätutbildningen om LAS - Lagen om anställningsskydd har som mål att lära ut det allra mest grundläggande om anställningsskyddet i Sverige på ett enkelt och lättfattligt sätt.

På området Omställningsstöd finns två nätutbildningar- en mer grundläggande och en om upphandling av omställningsstöd.

LO har tillsammans med förbunden tagit fram en.Pensionsbok på nätet

Samtalsträning på nätet
Nätutbildningen syftar till samtalsträning inför försäkringsrådgivning och medlemsvärvning.

Syftet med utbildningen är att ge dig grundläggande kunskaper om