Hoppa till huvudinnehåll

Nyhetsbrev

Tjabba alla medlemmar!

Vi vill börja med att säga STORT tack till alla som va med under årsmötet och den efterföljande festen, och gjorde det till en riktigt trevlig tillställning!
Vi hoppas alla är nöjda med evenemanget och vi hoppas att detta kan bli något återkommande då den övervägande responsen från er har varit väldigt positiv!
Vi tackar ödmjukast för all positiv feedback och vill gärna höra mer av er vad ni tycker att vi kan göra bättre till nästa år.

Lite kort från årsmötet för er som inte va där.
 • För att se de nya förtroendevalda som blev valda på årsmötet så hänvisar vi till våran nya hemsida.
 • Vi gick igenom utfallet från lönerevisionen som just blivit klar. Era nya löner kommer ni nu att se i Majmånad. Har ni fortfarande frågor kring utfallet från lönerevisionen så är ni välkomna att kontakta någon utav oss från styrelsen eller att komma in på expen under våra bemannade öppettider och ställa era frågor.
 • Den nya skrivelsen för ledigheter på fabriken kom upp på tal på årsmötet, den nya skrivelsen finns nu upplagd på nya hemsidan. Den finns annars på Intranätet, ni finner den under "Min anställning" sen klickar ni på "Arbetstid & Ledighet".
 • Vi påminner alla igen att om ni blir nekad till kompledighet så MÅSTE ni kontakta oss omedelbart så vi kan driva den frågan vidare centralt! Ytters viktigt att ni meddelar oss om detta!
 • Vi kommer framöver att publicera alla nyheter och annan information till er via den nya hemsidan. Kolla gärna in den och gör er bekanta med den.
  Ni kommer behöva logga in med mobilt bank-id för att komma åt sidan.
 
I måndags hade vi ett styrelsemöte där vi avhandlade följande punkter.
 • Vi är i början av processen med att få till ett GODKÄNT lokalavtal på fabriken. För er som inte va närvarande på årsmötet så kan vi snabbt berätta att chefsjuristen på Pappers centralt inte godkänner vårat lokalavtal. Det är själva utformandet av lokalavtalet som inte är godkänt. Just nu kan inte en utomstående läsa och förstå vårat lokalavtal, det är knappt att vi som jobbar här kan läsa de och förstå det till 100%. 
  Detta är något vi tycker är väldigt viktigt så vi ska försöka få till en lösning på detta så fort som möjligt, och en BRA lösning.
 • Vi har haft iväg 4 stycken på Arbetsmiljökurs, de lilla vi hört från dom är att de tycket att kursen varit mycket bra.
 • Vi hoppas på att få skicka iväg alla våra Skyddsombud på Förbundskursen, detta för att få en djupare inblick i de jobb som en förtroendevald har.
 • Vi planerar aktiviteter för "Förtroendevalda dagen", en dag vi har tillsammans med alla förtroendevalda på SCA Obbola. Dagordningen till den dagen kommer att skicka ut inom kort. Vi påminner alla förtroendevalda att svara på kallelsen om man kan komma eller inte. Denna dag kommer att hållas den 27/5 på Folketshus i Obbola.
 • Vi skickar er en liten notis om att, Avslutar man sitt medlemskap i Pappers så avslutas även erat medlemskap i Tandvårdsklubben.
 • På styrelsemötet så hade vi även en egen liten utvärdering utav Årsmötet och Festen, vi klappade oss själva på axeln för att bra utfört möte och fest. Vi klappade lite extra på de axlar som sitter i våran festkommitté. Som sagt tidigare så tar vi mer än gärna emot feedback från er om vad vi kan göra bättre till nästa år.
 
Vi passar på att meddela att nästa vecka, v19, så är fackexpeditionen stängd både tisdag och torsdag, detta för att vi är på verksamhetsplanering med styrelsen samt att på torsdag så är de kristihimmelsfärdsdag.