Hoppa till huvudinnehåll

Försäkringar

Det fina med kollektiva försäkringar är att de är solidariska, fler får skydd och kostnaderna kan sänkas. Arbetar man på en arbetsplats utan kollektivavtal sätts det till exempel inte av pengar till avtalspension per automatik.

Men här har vi kollektivavtal!

Det finns olika slags försäkringar, lagstadgade försäkringar, avtalsförsäkringar och medlemsförsäkringar.

Lagstadgade försäkringar:

exempelvis socialförsäkring och allmän pension. De administreras av försäkringskassan och pensionsmyndigheten.

Avtalsförsäkringar:

Pappers och arbetsgivaren har träffat kollektivavtal, genom detta kollektivavtal har du ett antal försäkringar vid tex sjukdom, arbetsskada, arbetslöshet och dödsfall. Kollektivavtalet ger oss också rätt till avsättning för avtalspension(även kallad tjänstepension).Denna pension kommer i framtiden att utgöra en stor del av din pension , det är viktigt att du tänker på hur dessa pengar placeras, samt att du funderar på om du vill ha återbetalningsskydd på pengarna .Läs mer om kollektivavtalade försäkringar på www.Avtalat.se

 

Försäkringsinformatörer

  • Lars Nilsson
  • Jörgen Rydberg
  • Tomas Strömblad
  • Mattias Dunberg
  • Daniel Loberg
  • Stefan Persson

Medlemsförsäkringar

Som medlem i pappers har du även ett antal försäkringar tex hemförsäkring, olycksfall fritid , diagnosförsäkring, juristförsäkring, inkomstförsäkring. Logga in med bankID på Folksam.se för att se mera.

Individuell försäkringsinformation Folksam

Vi har bokat in ett antal tillfällen med Folksam för individuell genomgång av dina försäkringar. Mötena sker på Teams, antingen så sitter man i ett bokat rum på SCMS eller så kan man delta hemifrån, kontakta Mattias Dunberg 0499-15693, 072-5710368 för att boka tid.

Datum 5/2, 4/3, 8/4,6/5