Hoppa till huvudinnehåll

Vanliga frågor och svar UNG2022

Här samlar vi de vanligaste frågorna kopplade till eventet UNG2022. Saknar du svar på någon fråga, hör av dig till oss på ung [at] pappers.se

Har du frågor om din bokning eller behöver avboka, kontaktar du anmalan [at] vivill.se

Måste jag kunna visa vaccinbevis för att delta på UNG2022?

Ja. Vi följer Folkhälsomyndighetens (FHM) rekommendationer
där inomhusevenemang, med fler än 100 deltagare, ska kunna uppvisa vaccinbevis. Det innebär att du behöver vara vaccinerad mot Covid-19 för att kunna delta på UNG2022. 

Kravet på vaccinationsbevis gäller för personer som är 18 år och äldre, från och med den 1 december 2021.

Läs mer om vaccinbevis

Vad är UNG2022?

UNG2022 är Pappers stora satsning på unga medlemmar. Eventet UNG2022 går av stapeln den 10–12 maj 2022 på Münchenbryggeriet i Stockholm och kommer innehålla en oförglömlig mix av föreläsningar, diskussioner, uppträdande och god mat.

Syfte med UNG2022

Både Pappers och pappersindustrin står inför en stor generationsväxling. Genom satsningen på unga medlemmar vill vi i Pappers inspirera unga att engagera sig i facket, lära sig mer om hur man kan påverka på sin arbetsplats och samtidigt skapa en gemenskap bland unga medlemmar.

Vem får åka?

Eventet är exklusivt för alla medlemmar i Pappers som är 30 år och yngre*. Kapaciteten för eventet är 800 personer så det är först till kvarn som gäller. *undantaget är dem som var anmälda till UNG2020 men som nu har passerat 30-års strecket.

Kan jag ta ledigt från jobbet för att åka på detta?

Ja, du söker ledigt hos din arbetsgivare för denna dessa tre dagar som ”facklig tid utan betalning”. Det är viktigt att du ansöker i god tid så att arbetsgivarna kan få ihop schemat på bästa sätt.

Vad gör jag om jag inte får ledigt?

Ta kontakt med din avdelning.

Jag var anmäld till eventet 2020 som ställdes in och är nu över 30 år. Vad gäller för mig?

Alla som var anmälda till eventet UNG2020 (som ställdes in på grund av pandemin) är välkomna och du har dessutom förtur om det skulle bli fullt. Förturen gäller endast om du anmäler dig innan den 1 januari 2022.

Det innebär att du som var anmäld till UNG2020 ska vara född 1990 eller senare för kunna delta på eventet.

Vad kostar det?

UNG2022 ingår i ditt medlemskap och kostar inget för dig att åka på. Pappers står för resa, boende och mat. Du kan även söka ersättning för förlorad arbetsinkomst.

Hur reser jag dit?

När du har anmält dig kommer du får information om hur du ska åka. Vi kommer samordna så att du åker tillsammans med andra unga från din arbetsplats och närliggande bruk. Hur du åker beror på var du bor -  vi har en resebyrå som hjälper till med bokningarna. Exakt hur just din resa ser ut kommer du att få reda på när det närmar sig.

Tillsammans med dina kollegor kommer ni att ta er med kollektivtrafiken från hotellet där ni bor till Münchenbryggeriet där eventet hålls. Du kommer även få ett SL-kort (Stockholms lokaltrafik).  Ni kommer få tydliga instruktioner på hur ni tar er till eventet.

Hur kommer jag bo?

Vi har reserverat boende på tre hotell i Stockholm och du kommer bo tillsammans med andra från ditt, eller närliggande, bruk. Du kommer bo i enkelrum om du inte anger i din anmälan att du vill bo med en annan deltagare. Exakt vilket hotell du ska bo på kommer du att få information om senare.  

Är anmälan bindande? 

Ja det är den. När du anmäler dig så räknar vi med att du kommer och planerar efter det. Det är därför mycket viktigt att du avbokar ditt deltagande om du skulle få förhinder.

Du avbokar genom att kontakta oss på anmalan [at] vivill.se

Kommer jag få vara i samma grupp med någon som jag känner under eventet?

Det kan vi inte lova. Vi kommer att dela upp alla deltagare i mindre grupper. I början av eventet kommer vi lägga tid på att ni får lära känna varandra i grupperna. Vi kan garantera att du kommer ha lärt känna nya personer när eventet är över.

Under dagarna kommer du att följas åt i den mindre gruppen, men vid flera tillfällen kommer flera grupper att slås ihop.

Vad händer om jag blir sjuk och inte kan åka?

Hör genast av dig till oss på anmalan [at] vivill.se

Får jag ta egen bil?

Nej. Resan är en del av eventet och ni reser gemensamt med andra från din arbetsplats och närliggande bruk.

Hur tänker ni kring Corona?

Vi håller tummar och tår för att läget med pandemin är under kontroll i maj 2022 och att de allmänna restriktionerna är utformade så att det är möjligt att arrangera ett stort evenemang som detta. Vi hoppas och tror att de allra flesta är vaccinerade vid det laget.

Det finns dock en beredskap att ställa in, om smittspridningen och restriktionerna inte är redo för eventet i maj.

Får man dricka alkohol?

Pappers bjuder inte på någon alkohol men det kommer finnas möjlighet att köpa öl och vin till middagarna på tisdagen och onsdagen.

Hur funkar det med specialkost?

Du anger specialkost i samband med din anmälan.

Vad gör jag av mitt bagage?

Du tar med ditt bagage till Münchenbryggeriet när du kommer på tisdagen. Väskorna kommer sedan att transporteras till respektive hotell.

 

Pappers avdelningar

Våra medlemmarna är organiserade i 54 lokala avdelningar, från Nymölla i söder till Kalix i norr.

Gå vidare till avdelningarna

Pappers webb-TV

I vår webbkanal på YouTube kan du bland annat se filmer från pappers kongresser, förbundsmöten, intervjuer och inslag om avtalsrörelsen.

Gå vidare till alla filmer

Följ Pappers på sociala medier