Hoppa till huvudinnehåll

Vanliga frågor och svar UNG2022

Här samlar vi de vanligaste frågorna kopplade till eventet UNG2022. Saknar du svar på någon fråga, hör av dig till oss på ung [at] pappers.se

Har du frågor om din bokning eller behöver avboka, kontaktar du anmalan [at] vivill.se

Hur söker jag förlorad arbetsinkomst?

Reseräkningstjänsten, där du söker förlorad arbetsinkomst, beräknas öppna inom kort. Alla deltagare på UNG2022 kommer att få ett sms när tjänsten är öppen.

Om du skulle ha jobbat under UNG2022 kan du söka ersättning för förlorad arbetsinkomst. Det gör du digitalt på hemsidan. Prata med lönekontoret om din timpenning. Det är viktigt att timpenningen inkluderar semesterersättning och ATK (gäller även dig med månadslön).

Behöver du hjälp, hör av dig till din avdelning.

Hur reser jag till UNG2022?

Du ska ha fått information om din resa från Rex Travel, som är resebyrån vi använder oss av. Om du har frågor angående din resa är det därför bäst att kontakta på 08 652 00 00.  

I största möjliga mån kommer du att resa tillsammans med andra unga från din arbetsplats och närliggande bruk. Hur du åker beror på var du bor. 

Hur tar jag mig från centralen till Münchenbryggeriet?

När du anländer till Stockholm så ska du ta dig till Münchenbryggeriet på Torkelknutssonsgata 2 med kollektivtrafiken. Flera av ungambassadörerna har gjort den resan med tunnelbanan och har du en ungambassadör på din avdelning ska du haka på hen för att hitta rätt.  

Har du ingen ungambassadör på avdelningen så kan du kontakta Sara på sara.wiinikka(a)pappers.se, så hjälper hon dig att få kontakt med någon annan som gör samma resa. 

Du har fått hem ett SL-kort (Stockholms lokaltrafik) vilken gäller i tre dagar, dvs under hela eventet. Ni kommer att få  instruktioner på hur ni tar er till eventet via en miniwebb som heter Trippus. Du kommer att få en länk till den mini-webben den 6 maj. 

Vi vill gärna tipsa om att ladda ner appen "Res i Sthlm" eller "SL-reseplanerare och biljetter". Adressen till Münchenbryggeriet är Torkelknutssonsgata 2.   

Från Clarion Amaranten och Sign reser du lättast med tunnelbanan. 

Från Clarion Stockholm med buss 4 från Skanstull till hållplats Hornsgatan/Rosenlundsgatan. Det går även att åka tunnelbana.

Närmaste tunnelbanestation är Mariatorget (röda linjen). 

Hur kommer jag bo?

Vi har reserverat boende på tre Clarion hotell i Stockholm, Amaranten, Sign och Stockholm. Du kommer att bo tillsammans med andra från ditt, eller närliggande, bruk. I det brev du har fått hem står vilket hotell du ska bo på och din bagagetagg är färgkodad efter det. Om du inte angett annat kommer du att bo i enkelrum. De deltagare som båda har angett att de vill bo ihop i sin anmälan kommer att få dela rum.  

Kommer jag få vara i samma grupp med någon som jag känner under eventet?

Det kan vi inte lova. Vi kommer att dela upp alla deltagare i mindre grupper. I början av eventet kommer vi lägga tid på att ni får lära känna varandra i grupperna. Vi kan garantera att du kommer ha lärt känna nya personer när eventet är över.

Under dagarna kommer du att följas åt i den mindre gruppen, men vid flera tillfällen kommer flera grupper att slås ihop.

Vad händer om jag blir sjuk och inte kan åka?

Om du blir sjuk eller av annan anledning inte kan åka så mejla anmalan [at] vivill.se på en gång.

Blir du sjuk under vistelsen, stanna på hotellet och meddela någon ungambassadören i din grupp och mejla ung(a)pappers.se. Du hittar numret till informationsdisken i Trippus-appen. 

Får man dricka alkohol?

Pappers bjuder inte på någon alkohol men det kommer finnas möjlighet att köpa öl och vin till middagarna på tisdagen och onsdagen.

Hur funkar det med specialkost?

Du som har anmält specialkost kommer att få det. 

Vad gör jag av mitt bagage?

Du ska ha fått hemskickat en bagagetagg i gult, rött eller grönt. Viktigt att du sätter taggen på din väska så att den hamnar rätt.

Taggen är färgkodad efter vilket hotell du kommer att bo på. Du tar med ditt bagage till Münchenbryggeriet när du kommer på tisdagen. Väskorna kommer sedan att transporteras till respektive hotell och in i ditt rum. På torsdag morgon tar du med din väska till Münchenbryggeriet igen.  

Måste jag kunna visa vaccinbevis för att delta på UNG2022?

Vi följer Folkhälsomyndighetens (FHM) rekommendationer. Som situationen är nu är det inte ett krav med vaccinbevis. Är du sjuk så ska du stanna hemma eller på hotellet om du redan rest till Stockholm.    

Hur söker jag förlorad arbetsförtjänst? 

Vi håller på att utveckla ett nytt system för ansöka om förlorad arbetsförtjänst. Du kommer få mer information hur du gör. 

Förlorad arbetsförtjänst kan du söka om du har behövt ta ledig från jobbet.

Är eventet under dina lediga dagar, kan du inte söka förlorad arbetsförtjänst. 

Vad är UNG2022?

UNG2022 är Pappers stora satsning på unga medlemmar. Eventet UNG2022 går av stapeln den 10–12 maj 2022 på Münchenbryggeriet i Stockholm och kommer innehålla en oförglömlig mix av föreläsningar, diskussioner, uppträdande och god mat.

Syfte med UNG2022

Både Pappers och pappersindustrin står inför en stor generationsväxling. Genom satsningen på unga medlemmar vill vi i Pappers inspirera unga att engagera sig i facket, lära sig mer om hur man kan påverka på sin arbetsplats och samtidigt skapa en gemenskap bland unga medlemmar.

Vad gör jag om jag inte får ledigt?

Ta kontakt med din avdelning.

Vad kostar det?

UNG2022 ingår i ditt medlemskap och kostar inget för dig att åka på. Pappers står för resa, boende och mat. Du kan även söka ersättning för förlorad arbetsinkomst.

 

Pappers avdelningar

Våra medlemmarna är organiserade i 54 lokala avdelningar, från Nymölla i söder till Kalix i norr.

Gå vidare till avdelningarna

Pappers webb-TV

I vår webbkanal på YouTube kan du bland annat se filmer från pappers kongresser, förbundsmöten, intervjuer och inslag om avtalsrörelsen.

Gå vidare till alla filmer

Följ Pappers på sociala medier