Fiberfabriken - En podd med Emma Knyckare

En podd om upplyser omvärlden att vi finns men också pratar om den fackliga vardagen och vad det faktiskt är. Podden programleds av den fantastiska Emma Knyckare. Välkommen till Pappers värld, Emma!

Fiberfabriken Emma Knyckare

Med poddserien Fiberfabriken vill vi skildra bruksarbetarens vardag med allvar och humor och som draghjälp har vi haft med oss några av Sveriges unga vuxna sjärnskott, det för att få till lite olika ingångar beroende på ämne.

Oscar Zia besökte Katrinefors bruk i Mariestad. Keyyo Munksjö bruk i Jönköping. Shanti Rydwall Menon flög vi upp till norra norrland och Munksunds bruk.

Vi kommer den 30 i varje månad att lägga ut ett nytt avsnitt i serien. Detta för att knyta an till eventet som börjar om ett år. Bra datum att komma ihåg - 30:nde varje månad. Fiberfabriks-podden finns där poddar finns.

Fiberfabriken #02 – Död och Olycka

Det höll på att sluta riktigt illa för Anna Westerlund den där dagen då hon blev instängd i papperstorken på jobbet. Men hon klarade sig undan med brännskador och fick ett nytt säkerhetstänk på köpet. För alltför många slutar värre än så. Emma Knyckare besöker henne på Munksunds bruk i Piteå och tittar runt bland farliga maskiner och pratar om risker, förebyggande arbete och om hur det kommer sig att folk fortfarande ska behöva riskera att dö eller skadas svårt på sitt jobb.
Medverkande: Emma Knyckare, Pappersarbetare Anna Westerlund, Ombudsman Sara Wiinikka och Samordnande skyddsombud Lars Johansson från Munksund

Du kan också lyssna här: https://oembed.libsyn.com/embed?item_id=11445752

Podden finns också hos: 

ITunes/Podcaster: https://apple.co/2WrSRv3 

Spotify: https://spoti.fi/36gp7Ge

Acast: https://bit.ly/2JxSOJ4

Videoteaser: Fiberfabriken #02 – Död och Olycka

Fiberfabriken #01 – Bögen på bruket

Första avsnittet av sex diskuterar vi: Hur lätt är det egentligen att komma ut som bög i en värld fylld av maskiner, män och machoideal? Emma Knyckare besöker Katrinefors Bruk i Mariestad och träffar Fredrik Marcusson, som väntade nästan 30 år innan han vågade ta steget ut ur garderoben inför sina arbetskamrater. Osäker på vad som väntade. Tillsammans med artisten Oscar Zia, som gjort sin egen resa, tittar de runt bland pappersmaskinerna och diskuterar jargong, HBTQ-frågor och attityder i förändring. Podden finns där poddar finns.

Du kan också lyssna här: https://oembed.libsyn.com/embed?item_id=11416409

Podden finns också hos:

iTunes    https://apple.co/2nTsXDe

Spotify:  https://spoti.fi/2mhPQ35

Acast:    https://bit.ly/2n4HwDY

Videoteaser: Fiberfabriken #01 – Bögen på bruket

Letar du efter någon av Pappers 55 avdelningar?

  Visa karta   Visa lista