Banner för Ung2020

Bakgrund

UNG2020 är ett projekt som startades av ungdomar inom Pappers som såg att en ungdomssatsning vore relevant och viktig för verksamheten. Man såg att generationsskiftet närmar sig och att aktiva ungdomar kommer att behövas. 

Man beslutade sig för att ta upp detta med förbundet, tog kontakt och blev uppbjudna för ett första möte. Man bestämde sig för att man skulle så ett frö, ett frö som skulle växa för att vi skulle får flera aktiva ungdomar. Den fackliga verksamheten är viktig för alla, viktigt att vi skall ha de förutsättningar vi har på arbetsplatsen, att jobba med arbetsmiljö, att jobba för bra löner och schysta villkor

Vi blev fem ungdomar som tillsammans med Pontus och P-A från förbundet träffades på Rönneberga. Vi jobbade långt in på nätterna och körde flera möten för att förbereda presentationen för förbundsstyrelsen. Detta gjordes i samband med kongressen i Gävle 2018. En presentation hölls för dåvarande förbundsstyrelsen som tog beslutet att projektet skulle genomföras. Vi i projektgruppen som var på kongressen i Gävle presenterade förslaget för omkring 200 deltagare att beslutet tagits om UNG2020. Där började resan mot 2020 och arbetet kring detta.

Vi har tillbringat många dagar och sena kvällar tillsammans med möten och planering. Det första steget vi tog var att få fram en ung ambassadör från varje pappersbruk i hela Sverige som ska vara vår kanal för det stora eventet. Ett annat av de första stora stegen vi tog vara att ha en ung träff hösten 2018. Vi var ett femtiotal deltagare med representation från varje bruk. Det var intensiva men givande dagar för oss alla. 

De flesta som deltog på ung träffen deltog även på ungdomskursen, vi har aldrig haft så många sökande som i år. Nästa ung träff kommer att ske hösten 2019 som är för vår ambassadör och våran turné ute på bruken för att möta och träffa unga i verksamheten. Vi hoppas att vi ses ute på fabriksgolvet.

UNG19 – film från konferensen på Runö

Letar du efter någon av Pappers 55 avdelningar?

  Visa karta   Visa lista